Havehuset

Selv om kategorien her hedder ”Havehuset” så begrænser tingene i kategorien sig på ingen måder udelukkende til et traditionelt havehus. Det dække bredt over dit uderum – om det er din terrasse, altan, dit drivhus, et orangeri eller en anden form for havehus har ingen betydning.

I kategorien her finder du masser af skønne ting til indretningen af dit uderum. Du finder dog primært de lidt mindre ting til indretningen og ting til at skabe hygge og ikke som sådan egentlige møbler.

Efterhånden som du går på opdagelse i kategorierne, så vil du opdage, at rigtig mange af tingene også sagtens kan indgå i din helt almindelige boligindretning. Nogle foretrækker samme stilart i boligen og havens uderum, men dit uderum giver dig også en helt unik mulighed for at eksperimenterer med stilarterne og måske indrette et rum i en helt anden stilart end du ellers har i dit hjem.

Gå på opdagelse i kategorierne og find dine favoritter til indretningen og skab hygge i dit personlige uderum.  

Uderum - et frirum for mange

Der findes rigtig mange forskellige typer af uderum i haven og mindst lige så mange forskellige formål. Fælles for alle uderum er dog, at det typisk er et sted, hvor vi finder ro og slapper af.

Nogle har deres uderum, som en naturlig forlængelse af boligen. Det kan f.eks. være en terrasse og altan. Når uderummet er placeret så tæt på selve boligen, så virker det ofte naturligt at fortsætte stilen fra boligen ud i selve uderummet. Det kan være med til at samle tingene og skabe ro, og så betyder det mindre om det er en minimalistisk stil eller om det er moderne eller romantisk.

Andre har placeret deres uderum længere væk fra selve boligen. Her kommer de traditionelle havehuse og pavilloner ind i billedet, men også drivhuse og orangerier vinder frem. Her kan det være en oplagt mulighed at slippe tøjlerne lidt og indrette lige præcist det rum, som du altid har drømt om. Indretningen her behøver på ingen måder at have en rød tråd til indretningen af din bolig. Her er det tilladt at slå sig løs med nips og pynt og skabe så meget hygge som overhovedet muligt.

Det er selvfølgelig muligt både at have en dejlig terrasse, hvor man kan side og nyde en god middag og hygge sig med vennerne og et skønt havehus, hvor man er lidt mere privat. Det ene udelukker ikke det andet.

Så er der også de uderum, som bare består af en hyggekrog i haven – ingen store terrasser eller fine bygninger – blot et dejligt lille sted med læ og masser af ro. De små hyggekroge i haven kan også sagtens indrettes med fine lanterner, puder og tæpper. Det er dog en fordel, hvis du har let adgang til at få tekstiler og andre ting i tørvejr – den danske sommer er jo lunefuld.

Helt personligt så elsker jeg mit drivhus. Der er ikke så stort, men det er mit helt private uderum, hvor jeg kan slappe af og tømme hovedet for tanker, mens jeg stille og roligt går og nipper tomaterne. Sådan har jeg haft det i mange år og mine børn ved, at når mor er i drivhuset, så skal man ikke forstyrre unødigt.

Uderum året rundt

De fleste af os bruger primært vores havehuse og andre uderum i sommermånederne, men mange gange kan uderummet også bruges til at forlænge sæsonen lidt både forår og efterår. Det gælder særligt hvis du har glaspartier i dit havehus – der skal ikke ret meget sol til før temperaturen stiger. Er det lidt køligt alligevel, så kan et par skønne plaider eller et vattæppe gøre underværker.