Havespyd

Hos Gladegaver.dk finder du et stort udvalg af havespyd – sortimentet spænder bredt fra fine små lakerede frøer og store farverige fugle til fine blomster og hjerter i jern.

Nogle af havespyddene sælges enkeltvis mens andre hører sammen i sæt af 2 eller 3 styk – sælges havespyddene som sæt, så fremgår det af teksten.  

Et havespyd har som udgangspunkt primært et dekorativt formål og er oplagte som pynt i et blomsterbed, ved hoveddøren eller omkring terrassen. Nogle af modellerne her på siden har også monteret små kroge, som kan bruges til alt lige fra små mine lanterner til mejsekugler.

Højden på havespyddene varierer lige fra omkring 50 cm til over 1 meter. Nogle af spyddene er lavet ud i et mens andre kan deles i to dele – typisk kan figuren øverst på spyddet tages af. Ved enkelte af havespyddene kan selve spyddet deles i 2 eller 3 dele.

Gå på opdagelse og find dine favoritter – glæd dig selv eller en du holder af med flotte havespyd til haven.

Husk også at se det store udvalg af havependuler, som egentligt bare er bevægelige havespyd – du finder udvalget af havependuler her.

Bemærk: Vælger du havespyd i rust, så kan rusten godt smitte af. Det kan give misfarvninger på fliser, blomsterkrukker eller andre ting, som har direkte kontakt til havespyddene. Risikoen for misfarvninger er størst i starten og hvis spyddene bliver våde.

Havespyd – også til dig uden have

Vi har døbt de skønne spyd på siden her ”Havespyd”, men de kunne lige så godt have hedder ”Pyntespyd” eller bare ”Spyd”. Som udgangspunkt behøver de nemlig slet ikke have noget med en have at gøre.

Det er naturligvis oplagt at bruge de sjove spyd som pynt i haven. De er rigtig flotte i et blomsterbed, omkring terrassen eller måske en i af havens hyggekroge. Vælger du en af varianterne, der også kan bruges til mejsekugler eller andet godt til havens fugle, så er det naturligvis endnu mere oplagt at bruge havespyddet i en have.

Har du ikke en have, så kan du alligevel få stor fornøjelse ud af de dekorative spyd. De er nemlig helt perfekte som pynt i dine blomsterkrukker. Så har du plads til en blomsterkrukke ved din hoveddør, så har du også plads til nogle af de fine havespyd. Særligt de knapt så høje spyd er oplagte som pynt i dine krukker – det kan f.eks. være de sjove frøer her. De høje spyd kan selvfølgelig også stå i en blomsterkrukke. Det kræver bare en lidt større blomsterkrukke at sikre, at der er jord nok til at spyddet kan stå godt og stabilt i krukken.

Du kan også byde gæsterne velkommen med et af de fine havespyd med tekst – det kunne f.eks. være denne her. Placer den i forbindelse med din indkørsel eller måske ved siden af døren, så ved dine gæster, at de er velkomne.

Havespyd – en oplagt gaveide

Vi kender det vist alle sammen – man er inviteret til rund fødselsdag, jubilæum, reception eller lignende hos en person, som man normalt ikke er på gavefod med og måske endda ikke kender super godt. Det kan give en hel del hovedbrud at finde ud af, hvad man skal medbringe til gavebordet i dagens anledning.

Ofte tyr vi til den meget klassiske – og måske lidt ideforladte – løsning og medbringer et par flasker god vin eller en æske lækker chokolade. Der er som sådan ikke noget galt i den løsning, men når gavebordet stort set ikke består af andet, så kan man måske godt ønske, at man selv havde været lidt mere kreativ.

Her kan havespyddene være en oplagt ide. De vil bestemt pynte på ethvert gavebord og få både opmærksomhed og bringe smil både hos modtageren og de øvrige gæster. De gode ved havespyddene er også, at de kan anvendes på så mange forskellige måder, at modtageren ikke engang behøver en have for at få glæde af et eller flere havespyd. Er der plads til en blomsterkrukke ved siden af hoveddøren, så er der også plads til et havespyd. Så selv om du måske ikke kender modtageren særlig godt, så vil langt de fleste sagtens kunne få stor glæde af de sjove spyd.

Håndlavede havespyd

Hos Gladegaver.dk finder du et stort udvalg af fine havespyd. Vi har også en række spyd, som er håndlavede og derfor helt unikke. Hver enkelt model er opbygge omkring det samme design, men delene er loddet sammen og malet i hånden, så det giver helt naturligt en del variation fra spyd til spyd. De håndlavede spyd har også ofte et lidt rustikt udtryk med blandt andet skæve vinkler, ujævne lodninger og ujævn maling. De ting er med til at gøre de skønne havespyd helt unikke. Det betyder også, at dit havespyd ikke nødvendigvis vil være 100% magen til det havespyd, som der er vist på produktbilledet. Der er ikke forskelle i de store linjer, da grund designet er det samme, men de små detaljer som placeringen af eventuelle briller eller hat, vinklen hovedet er drejet eller afstanden mellem f.eks. 2 fugle kan variere. Du kan se et eksempel på et af de håndlavede spyd her

Kan mine havespyd står ude året rundt?

Vi har af og til kunder der spørger, om de sjove havespyd kan tåle at stå ude året rundt. Det kan de godt – du kan sagtens lade dine havespyd stå ude året rundt.

Lige som alt andet, der står ude, så vil de over tid blive påvirket af vind og vejr. Farverne vil falme og der kan komme anløb af rust. Står dine spyd ude året rundt, så kan du opleve, at de hurtigere får synlige påvirkninger som skyldes vind og vejr, end hvis du tager dem ind om vinteren.

Har dine havespyd stået ude gennem vinteren, så kan det være en god ide lige at vaske dem over med lunken vand, når foråret igen melder sig. Det gælder særligt, hvis dine havespyd har fået lidt algebelægninger i løbet af vintermånederne. Når du er færdig med at vaske dine havespyd, så behøver du ikke bruge en masse energi på at tørre dem igen. Stil dem blot udenfor og lad den tørre helt naturligt.