Holder til mejsekugler

De skønne holdere til Mejsekugler har selvfølgelig en primær funktion - nemlig at fungerer som holder til mejsekugler til havens fugle, men samtidig er de bestemt også en fryd for øjet. Her på siden finder du et stort udvalg af skønne holdere, som både har en praktisk funktion og er flotte at se på. De fleste er beregnet til at hænge op, men enkelte af den er også lavet som havespyd, der stikkes ned i jorden. 

Hvad enten du bor på landet eller i byen, så skal der ikke ret meget til for at tiltrække fugle i haven. Ved at hænge fuglefrø og andet godt op i nogle af træerne eller på altanen, så er du allerede godt på vej til et rigere fugleliv til glæde for både unge og ældre. 

Du behøver naturligvis ikke at bruge holderne til mejsekugler, de kan pyntes på rigtig mange forskellige måder. Pynt dem f.eks. med små grangrene og en stang kanel op til jul eller hæng et fint rødt æble op til fuglene.

Mangler du en lille gave - måske en værtindegave - så er de skønne dyr her også et oplagt bud på et alternativ til en blomst, chokolade eller vin.  

De skønne holdere kan også sagtens bruges som pynt indendørs. Overvej f.eks. en på badeværelset som holder til halskæder, ringe og andre smykker.  

Mejsekugler uden net

Rigtig mange steder er det ikke længere muligt at købe mejsekugler med net. Det giver rigtig god mening både set ud fra et miljømæssigt perspektiv og i forhold til den generelle sikkerhed for alle havens dyr. 

Men hvordan hænger jeg så mine mejsekugler op? Det er der heldigvis flere forskellige muligheder for.

En af de hurtige metoder er at anvende en stoppenål og lidt snor. Varm spidsen af nålen op hen over f.eks. et stearinlys, så er den let at stikke igennem mejsekuglen. Når snoren er trukket igennem, så bind en knude nederst og lave en løkke øverst - så er mejsekuglen lige til at hænge op. 

Er du ferm til at hækle så findes der flere "Mejse-net" hækleopskrifter på nettet. De hæklede net kan bruges igen og igen. 

Det er også muligt, at købe små plastikholdere til mejsekuglerne - de er dog knapt så dekorative som f.eks. de hæklede net.

Det er dog også stadig muligt at købe mejsekugler med net flere steder  

Hvem vil gerne have mejsekugler

Mange af havens små fugle kan have svært ved at finde mad, der indeholder nok energi om vinteren. Her kan mejsekuglerne være et rigtig godt supplement. Fedtet indeholder masser af energi, så fuglene kan klare sig igennem vinteren. Nogle af de fugle der rigtig gerne vil have mejsekuglerne, er Rødhalse, Blåmejser, Gråspurve, Musvitter og selvfølgelig Mejser.

Hæng de skønne mejsekugle holdere op i havens træer og hjælp fuglene igennem den kolde tid. 

Vil du gerne læse mere om fodring af havens fugle, så kan du finde flere informationer her

Alternativ brug af holderne

Det er bestemt ikke alle, der har lyst til at fodre havens fugle og nogle steder, er det slet ikke tilladt på grund af risikoen for at tiltrække rotter og andre uønskede dyr. 

Men de skønne holdere kan heldigvis også bruges til meget andet end mejsekugler. 

Holderne er dekorative i sig selv med de skønne dyr, så de sagtens bare bruges som hængende havepynt lige præcis som de er. Krogene kan også sagtens bære en mini lygter eller lille lanterne Brug evt. små fyrfadslys med batterier, så brænder de sikkert udendørs. 

I juletiden kan de også pyntes med kristtjørn, gran eller grene fra andre af havens stedsegrønne planter. Bind grenene fast med et flot bånd eller kraftig jutesnor - eventuelt sammen med en stang kanel. De kan også fint pyntes med en lille lyskæde. Bruger du en lyskæde med batteriboks, så kan boksen hænges fast på krogen og skjules med en gren eller to. Put eventuelt batteribiksen i en lille pose, så der ikke trækker vand ind til batterierne. 

Indendørs brug

Alle mejsekugle holderne her på siden er lavet til udendørs brug. De er blandt andet rustbehandlet, så de kan holde til det danske vejr. Det beyder dog ikke, at de kun kan bruges udendørs. De er også super flotte indendørs. Særligt de søde fugle er flotte i et vindue - pynt dem eventuelt lidt efter årstiden. Til jul kan de f.eks. bruges som holdere til flotte julekugler eller appelsiner med nelliker.