0

Regnmåler

En regnmålers vigtigste funktion er selvsagt at kunne måle, hvor meget regn der falder. Det kræver som udgangspunkt ikke andet end et bæger og måske en pind til at stikke i jorden, så er det muligt at måle mængden af nedbør.

Fælles for alle regnmålerne her på siden er dog, at de godt må være lidt mere end bare et bæger og en pind. Når vi nu gerne vil have en regnmåler i haven, så må den da også godt være dekorativ, sjov at se på eller måske endda ”passe til” ejeren.

Her på siden finder du et stort udvalg af regnmålere som alle er unikke og lidt anderledes. Fælles for den alle sammen er dog, at de er analoge. Det vil sige, at du selv skal ud og aflæse mængden af nedbør på glasset – du slipper til gengæld for at skifte batterier.

Så hvad enten du er landmand, havemand eller bare gerne vil følge med i, hvor meget regn vi får i Danmark, så skulle der være rig mulighed for at finde en sjov og dekorativ regnmåler til formålet.

Er du på udkig efter en gave? Så kan du måske endda finde en regnmåler her på siden, der ”passer til” modtageren. Hvad med en cykelregnmåler til onklen der elsker at cykle eller en regnmåler med fugle til bedstemor, som elsker at følge med i havens fugleliv.

Gå på opdagelse og find din favorit.

Skal din regnmåler være lavet i støbejern, så kan du finde en samlet oversigt her

Gode råd til placeringen af din regnmåler

Det vil aldrig være muligt at få en fuldstændig korrekt måling af nedbørsmængden, da der er utrolig mange faktorer der spiller ind. Du kan dog gøre flere ting for at gøre din måling så præcis som mulig.

Vil du gerne have en så præcis måling som muligt, så bør placeringen af din regnmåler leve op til punkterne herunder

Det kan godt være at din måling ikke er helt præcis i forhold til officielle målinger af nedbøren, men har du samme placering af din regnmåler sæsonen igennem, så giver dine tal dig valide informationer om nedbøren i netop din have. Du kan sammenligne dag for dag eller uge for uge og følge udviklingen.

NB: Mange følger sig fristet af at stille regnmåleren i skygge for at mindske fordampningen fra måleglasset. Det er dog ikke nødvendigt – på langt de fleste dage i Danmark er fordampningen så lille, at det reelt ikke påvirker din måling.